Help mee! Maak een account of meld je aan.
In februari staat WikiKids in het teken van Turkije! Doe jij ook mee?

Wikikids:Vertalen

Uit Wikikids
Ga naar: navigatie, zoeken
Interwikiwegwijzer.gif

Je kent het wel. Je hebt een leuk idee voor een onderwerp, maar er is zo weinig informatie over beschikbaar. Dan is misschien wel een oplossing: Vertalen. Hoe dat moet lees je hieronder.

Informatie in een andere taal

Soms kan het weleens gebeuren dat je over je onderwerp niet veel informatie vind. Vooral is dit zo bij onderwerpen over geschiedenis, aardrijkskunde, politiek, kunst en cultuur. Soms is deze informatie wel verkrijgbaar in een andere taal.

Een voorbeeld: Over de Arabische cultuur zal in het Arabisch zelf veel meer informatie zijn dan in het Nederlands. Mocht je een vreemde taal kunnen verstaan, kun je de informatie lezen, omzetten in je eigen woorden en op WikiKids plaatsen.

Mocht je talenkennis ophouden bij het Engels, dan is in ieder geval één Troost. Aangezien Engels een belangrijke taal is, is er al heel veel informatie omgezet naar het Engels.

Vertalen van en naar Vikidia

Alle taalversies van WikiKids, heten Vikidia's (link). Vikidia is geen onderdeel van WikiKids, maar toch werken we samen op o.a. het gebied van taal. Daarbij hoort dus ook vertalen.

Van Vikidia naar WikiKids vertalen

Op Vikidia staan een hoop goede artikelen. Vooral in het Engels, Frans, Spaans en Italiaans zijn deze te vinden. Als je één van deze talen begrijpt, kun je natuurlijk zo'n artikel vertalen naar het Nederlands.

Let wel op:

  • Gebruik geen Google Translate of andere taalmachines.
  • Voor woordenboeken, kun je de Van Dale, WikiWoordenboek of vertalen.nu gebruiken.
  • Let er op dat spreekwoorden en gezegden niet letterlijk mee vertaald.

Natuurlijk hoeft het geen letterlijke vertaling van de tekst te zijn en mag je de tekst in je eigen woorden omzetten.

Naar Vikidia vertalen

Op WikiKids staan ook goede artikelen, die Vikidia nog niet heeft. Als je goed Engels, Frans, Italiaans, Spaans of een andere taalversie van Vikidia spreekt, kun je een WikiKids-artikel naar Vikidia vertalen.

Let wel op:

  • Gebruik geen Google Translate of andere taalmachines.
  • Voor woordenboeken, kun je de Van Dale, WikiWoordenboek of vertalen.nu gebruiken.
  • Let er op dat spreekwoorden en gezegden niet letterlijk mee vertaald.

Wees vooral niet bang om foutjes te maken. Op haast elke Vikidia zijn moedertaalsprekers, die eventuele foutjes kunnen herstellen.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Wikikids:Vertalen&oldid=446756"