Wikikids:Uploaden/commons

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Ik heb mijn plaatje gevonden op Wikipedia

Heb jij je plaatje op Wikipedia of Wikimedia Commons gevonden? In de speciale plaatjes zoekmachine van WikiKids zitten namelijk ook alle plaatjes die op Wikipedia staan! Je hoeft dus niet te uploaden. Sterker nog, we verwijderen het plaatje direct weer als je het toch op WikiKids zet. Het zou ons heel veel werk schelen als je het plaatje dus niet upload! Je kunt dus gemakkelijk het plaatje in je artikel zetten. Je moet dan de naam gebruiken zoals het plaatje ook op Wikipedia heet. Hieronder zie je hoe je een plaatje van Wikipedia in je artikel kunt zetten zonder dit plaatje te uploaden. Klik je altijd op "Brontekst bewerken"? Lees dan op deze pagina hoe je een plaatje in een artikel zet. Onthoud hierbij ook de naam van het plaatje op Wikipedia!

Afb commons.png
Afb invoegen.png
Stap 1: Kijk naar de naam van het plaatje op Wikipedia (zie rode vierkant). Kopieer deze naam en ga naar WikiKids. In dit geval dus: File:Mark-rutte-portret.jpg Stap 2: Klik op "bewerken" en vervolgens op "Invoegen". Kies "Afbeelding"
Afb overzicht.png
Afb geselecteerd.png
Stap 3: Er opent zich een schermpje met plaatjes. Stap 4: Vul naast het vergrootglas de naam in van Wikipedia. In dit geval dus: File:Mark-rutte-portret.jpg. Het plaatje verschijnt en je kunt er nu op klikken en het toevoegen!
Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Wikikids:Uploaden/commons&oldid=591571"