Wikikids:Lommel-West

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Lommel-West is een katholieke basisschool in de Belgische stad Lommel. De school telt minstens 250 leerlingen. Lommel-West bestaat uit 2 scholen, één in Lommel-Werkplaatsen en één in Heeserbergen.

Scholen

Heeserbergen

In Heeserbergen zijn de meeste kinderen met minstens 150. Hiermee is het de grootste school van Lommel West. Heeserbergen telt van het eerste kleuterklas 1KA tot het zesde leerjaar ook wel 6A genoemd. Heeserbergen heeft niet de grootste speelplaats maar het grootste gebouw. De speelplaats telt 2 voetbalvelden en 1 basketveld. Ook telt de speelplaats een grasveld voor de lagere klassen waar 2 klimrekken een kasteel met 2 glijbanen zijn. Bij de kleuterspeelplaats is het alleen gras waar een heuvel is met 3 glijbanen. Onder de heuvel kun je ook via een buis naar de andere kant gaan. De heuvel bevindt zich op een zandbak. Bij de lagere is dan ook een steengebied waar een groot afdak is om te schuilen tijdens de regen.

Werkplaatsen

Bij de school in Werkplaatsen tellen minstens 70 kinderen. Werkplaatsen heeft wel de grootste speelplaats maar het kleinste gebouw. Werkplaatsen heeft maar bij de lagere 3 klassen. Daar is het eerste en tweede leerjaar samen en ook het derde en vierde, en het vijfe de zesde. De grootste speelplaats van Lommel-West telt een heel groot leeg grasveld en een zandbak met een glijbaan, dit is alleen voor kleuters. Er zijn ook kleine glijbanen die ook voor kleuters zijn. Verder is er een plein waar je kunt voetballen en een klimrek.

Links

Website

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Wikikids:Lommel-West&oldid=568965"