Verbeter WikiKids vandaag nog!

Tilburg University

Uit Wikikids
(Doorverwezen vanaf Universiteit van Tilburg)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
De Tilburg University

Tilburg University, tot en met 2010 Universiteit van Tilburg (UvT), is een universiteit in de Noord-Brabantse stad Tilburg. De Tilburg University is van oorsprong een katholieke universiteit, maar tegenwoordig is dit minder te merken. De universiteit werd in 1927 opgericht als hogeschool. Pas in de jaren 80 werd de Tilburg University een universiteit.

De Tilburg University was in 1969 de eerste universiteit met een bezetting door studenten. Deze duurde van 28 april tot en met 6 mei. Overigens ging een deel van de universiteit gewoon door met lesgeven. De lessen werden toen in het stadhuis gegeven. Later werd de naam als protest van sommige studenten veranderd in Karl Marx Universiteit. Karl Marx was de bedenker van het communisme. Het protest ging over het feit dat de universiteit te weinig aandacht besteedde aan de communistische economie. Mede door dit protest werd in 1971 de invloed van studenten bij het universiteitsbestuur vergroot.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Tilburg_University&oldid=651538"