Turks kinderfeest

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Het Turks kinderfeest is een feestdag in Turkije.

23 april (1920) is een belangrijke dag voor de Turken, want op die dag werd het eerste nationale parlement bijeen geroepen, in de nieuwe hoofdstad van Turkije, Ankara.

Dag van het kind

Daarom is op die dag, de dag van het kind uitgeroepen. Omdat er heel veel kinderen zijn omgekomen in de Eerste Wereldoorlog in Turkije. Daarom werd het ook een herdenkingsfeest.

Wat doen ze dan?

Mensen in Turkije versieren op 23 april de straten. De kinderen zijn vrij van school, en worden verwend. Vaak worden er optochten gehouden.

Turks kinderfeest in het Zaantheater

Kinderen en ouders willen dit feest graag ook vieren in Nederland. De kinderen werken hard en gaan ruim van te voren oefenen voor optredens. Tijdens het oefenen krijgen de kinderen hulp van ouders. Het eerste stuk spelen de kinderen.
Na de pauze komen er beroemde mensen uit Turkije. Die spelen bijvoorbeeld een toneelstuk zoals Ali baba en de 40 rovers.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Turks_kinderfeest&oldid=857691"