Tuners

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Tuners zijn ontstaan in 1990. Tuners zijn mensen die auto's pimpen en ombouwen.

Tuners hebben veel verschillende soorten auto's ontwikkeld, grote brede bumpers, maar ook hele dunne bumpers. Ook heb je auto's met spoilers achterop. Maar ook zonder bumper. Alle soorten en maten auto's zijn uitgevonden in Tuning formaat. Bij veel racespelletjes kan je een auto tunen om hem sneller te laten gaan. Ook zijn er progamma's zoals Pimp my Ride waarin ze een verwaarloosde, kapotte auto van iemand ombouwen totdat het een moderne auto wordt met vele accessoires. Ook heb je Muscle Cars.

Vaak wordt tuning door elkaar gehaald met styling. Veel mensen denken dat het hetzelfde is. Dit is niet het geval. Bij styling draait het enkel om het aanpassen/veranderen van het uiterlijk van een auto. Bij styling wordt er dus niets veranderd aan de auto zelf, alleen aan het uiterlijk. Ze kunnen stickers, spiegels, bandenverf en nog veel meer gebruiken. Bij tuning gaat het om het knoeien aan de auto zelf. Met andere woorden, de auto sneller laten gaan. Hiervoor kunnen sportluchtfilter, chiptuning, aanpassingen aan de uitlaat en nog meer dingen gebruikt worden.

Links

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Tuners&oldid=275045"