Help mee! Maak een account en maak WikiKids beter!
Flag of Ukraine.svg Zoek je informatie over Oekraïne? Neem dan een kijk op Portaal:Oekraïne! Flag of Ukraine.svg
Stem nu op: Japan

Transformers

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Transformers layered text logo.png

Transfomers zijn robot-aliens van de planeet Cybertron. Ze veranderen in voertuigen, machines of dieren. Je hebt de goede Autobots, hun baas is Optimus Prime en de slechte Decepticons, hun baas is Megatron. Behalve speelgoed zijn er ook veel films, televisieseries en strips.

Ze zijn in de jaren 70 in Japan bedacht. Het Amerikaanse bedrijf Hasbro kocht de speelgoedlijn en huurde Jim Shooter en Dennis O’Neil in om het achtergrondverhaal te bedenken. Later bedacht Bob Budiansky de meeste personages en hun namen.

Het verhaal van de eerste Transformers gaat over de Autobots die op zoek zijn naar een nieuwe energiebron. Door de schuld van de Decepticons storten ze neer op aarde. Dit gebeurde heel lang geleden, ze werden in 1984 weer wakker en gingen verder met hun strijd en hun zoektocht naar een energiebron.

In de tweede serie sluiten de Autobots en Decepticons een verbond.

Daarna kwamen de series Beast Wars en Machine Wars waarin de groepen Maximals en Predacons terug in de tijd gaan. Zij kunnen veranderen in dieren. Ze kwamen op een primitieve planeet met twee manen terecht. Éen van de manen werd gesloopt en later blijkt dat de planeet waar ze op zijn geland de Aarde is.

Accessories-text-editor.svg
Dit artikel is een beginnetje. Je wordt uitgenodigd op bewerk te klikken om dit artikel aan te vullen.

Meer informatie over dit onderwerp vind je hier:
Tekst: WikipediaGoogle
Afbeeldingen: Wikimedia Commons (oud)• WikiKids Beeldbank
Clipjes: SchoolTV BeeldbankYouTube

Accessories-text-editor.svg
Dit artikel is een beginnetje.
Maak een account aan en help mee!
Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Transformers&oldid=654418"