Traditie

Uit Wikikids
(Doorverwezen vanaf Tradities)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Een traditie is een bekend gebruik, een gewoonte die vaak al eeuwenlang in een bepaald land, gebied of regio plaatsvindt. Bijvoorbeeld Sinterklaas, maar ook bijvoorbeeld het fierljeppen in Friesland, het carnaval en de feesten in het christendom en de islam. Al deze gebruiken, gewoonten, sporten, feesten noemen we tradities.

De tradities, in combinatie met de godsdienst en de taal van een land bepalen de cultuur in een land. Ze bepalen ook hoe de mensen tegen bepaalde dingen aankijken.

Buitenlandse immigranten in Nederland (bijvoorbeeld Polen, Turken, etc.) nemen tradities uit hun cultuur mee naar ons land. Nederlanders op hun beurt namen weer tradities mee naar het buitenland: Sinterklaas uit Nederland veranderde in de Kerstman in de VS. Later werd dat weer naar Nederland gebracht - traditie verbindt landen, net zoals het ook landen van elkaar afscheidt.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Traditie&oldid=826914"