Filterlogboek

Filternavigatie (Hoofdmenu | Recente filterwijzigingen | Bewerkingen onderzoeken | Filterlogboek)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Details voor logboekregel 9.084

8 apr 2019 11:14: Oxeefxo (overleg | bijdragen) heeft filter 21 laten afgaan tijdens het uitvoeren van de handeling "edit" op Stadsrechten. Genomen maatregel: Niet toegestaan; Filterbeschrijving: Schuttingtaal (streng) (onderzoeken)

Wijzigingen in de bewerking

  +
*oke laten we beginnen stadsrechten zijn gwn helemaal kut en daarom zeg ik dit JE MOEDER IS EEN AAP!
'''Stadsrechten''' werden door de landsheer (zo heette vroeger de baas van het land) aan een stad verleend. Die stad kreeg dan vrijheden en privileges, dat zijn voorrechten. Het is dus het recht dat in een stad geldt. In [[Nederland]] werden de eerste stadsrechten in de 13e eeuw gegeven. Twee voorrechten waren ook: een stad met stadsrechten kreeg toestemming om een muur te bouwen, de stad kon zich dus beter verdedigen en ze mochten ook een markt houden wat erg veel geld opleverde. Vaak mochten steden ook tol gaan heffen en/of een eigen munt slaan.
 
 
Stadsrechten zijn in Nederland uiteindelijk de ondergang van de adel geworden. Doordat de steden zo rijk en machtig werden door de stadsrechten hadden ze een heer helemaal niet meer nodig en als die te veel geld wilde van een stad kon die zich goed verdedigen. Doordat de graven en hertogen daardoor veel minder macht kregen werden ze ook armer maar dat was niet, waardoor in Nederland rond de 16e eeuw de steden bijna allemaal in feite onafhankelijk zijn geworden. Nadat de staat in Nederland machtiger werd werden minder vaak stadsrechten verleend.
 
 
*[https://historiek.net/stadsrechten-betekenis-geschiedenis/81884/ Wat zijn stadsrechten?]
 
   
 
{{Beginnetje}}
 
{{Beginnetje}}

Maatregelparameters

VariabeleWaarde
Of de bewerking wel of niet als klein gemarkeerd is (niet langer in gebruik) (minor_edit)
false
Gebruikersaccountnaam (user_name)
'Oxeefxo'
Pagina-ID (page_id)
6724
Paginanaamruimte (page_namespace)
0
Paginanaam (zonder naamruimte) (page_title)
'Stadsrechten'
Volledige paginanaam (page_prefixedtitle)
'Stadsrechten'
Handeling (action)
'edit'
Bewerkingssamenvatting (summary)
''
Oude inhoudsmodel (old_content_model)
'wikitext'
Nieuw inhoudsmodel (new_content_model)
'wikitext'
Wikitekst van de oude pagina vóór de bewerking (old_wikitext)
''''Stadsrechten''' werden door de landsheer (zo heette vroeger de baas van het land) aan een stad verleend. Die stad kreeg dan vrijheden en privileges, dat zijn voorrechten. Het is dus het recht dat in een stad geldt. In [[Nederland]] werden de eerste stadsrechten in de 13e eeuw gegeven. Twee voorrechten waren ook: een stad met stadsrechten kreeg toestemming om een muur te bouwen, de stad kon zich dus beter verdedigen en ze mochten ook een markt houden wat erg veel geld opleverde. Vaak mochten steden ook tol gaan heffen en/of een eigen munt slaan. Stadsrechten zijn in Nederland uiteindelijk de ondergang van de adel geworden. Doordat de steden zo rijk en machtig werden door de stadsrechten hadden ze een heer helemaal niet meer nodig en als die te veel geld wilde van een stad kon die zich goed verdedigen. Doordat de graven en hertogen daardoor veel minder macht kregen werden ze ook armer maar dat was niet, waardoor in Nederland rond de 16e eeuw de steden bijna allemaal in feite onafhankelijk zijn geworden. Nadat de staat in Nederland machtiger werd werden minder vaak stadsrechten verleend. *[https://historiek.net/stadsrechten-betekenis-geschiedenis/81884/ Wat zijn stadsrechten?] {{Beginnetje}} [[Categorie:Plaats]]'
Wikitekst van de nieuwe pagina ná de bewerking (new_wikitext)
'*oke laten we beginnen stadsrechten zijn gwn helemaal kut en daarom zeg ik dit JE MOEDER IS EEN AAP! {{Beginnetje}} [[Categorie:Plaats]]'
Of de wijziging wel of niet is gemaakt via een Tor-exitnode (tor_exit_node)
0
UNIX-tijdstempel van wijziging (timestamp)
1554718493
Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/Speciaal:Filterlogboek/9084"