Snaveldolfijn

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
een snaveldolfijn

De snaveldolfijn (Steno bredanensis) is een dolfijn. De dolfijn behoort als enige tot het geslacht Steno. Hij behoort tot de familie van de dolfijnen of Delphinae. De zoogdieren en eenhoevigen zijn dichte familie van hem. Hij behoort net als andere dolfijnen tot de walvisachtigen. Bij de dolfijnen zijn er zo'n 37 soorten.

Farm-Fresh bullet go.png Zie voor meer informatie de dolfijn

Familie

De walvissen zijn opgedeeld in twee groepen: de baleinwalvissen en de tandwalvissen. Baleinwalvissen hebben speciale tanden (= baleinen) om hun voedsel te zeven. Tandwalvissen hebben tanden zoals wij. De snaveldolfijn is een tandwalvis.

Voedsel

Een snaveldolfijn eet vis, garnalen, inktvis of schelpdieren.De dolfijnen eten gemiddeld 8 kilo per dag. Alle dolfijnen kunnen proeven. Ze zenden eerst klikgeluiden uit om voedsel te vinden en de grootte en vorm ervan te bepalen. Dan zwemmen ze in die richting om het te vinden.

Gedrag

Snaveldolfijnen zijn zoals de meeste dolfijnen zeer sociaal en intelligent. Ze hebben ook een eigen cultuur. Zo zullen ze nooit de groep verlaten.

Huid

De snaveldolfijnen hebben een zeer zachte huid, maar die heeft ook roos. Dit betekent dat de huid schilfert. Daardoor vernieuwt hun huid om de twee uur. Zo kunnen ze snel door het water glijden.

Andere links

De cursus, samenvatting en quiz zijn door dezelfde auteur gemaakt als deze pagina. Het kan dus zijn dat dezelfde tekst wordt gebruikt.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Snaveldolfijn&oldid=593852"