Slot Linderhof

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Het Slot Linderhof.

Slot Linderhof is een paleis in de het Duitse plaatsje Ettal in de deelstaat Beieren. Het was één van de drie verblijven die Lodewijk II bouwde. Tevens was het het enige kasteel dat voltooid werd voor zijn dood. Lodewijk II vond Slot Linderhof het mooiste paleis en noemde het ookwel Mein Villa oftewel mijn villa.

Geschiedenis

De Beierse koning Maximiliaan II had Slot Linderhof gebouwd als buitenverblijf. Zijn zoon Lodewijk II liet het helemaal verbouwen. Hij was geïnspireerd door het Kasteel van Versailles. In 1869 liet hij het verbouwen. Architect Georg Dollmann maakte de plannen en een jaar later werd begonnen. In 1872 was het paleis klaar. Het huis was helemaal van hout, maar werd na twee jaar vervangen door steen.

Tuinen

Rondom het paleis is een grote tuin te vinden. In de tuin is voor het paleis een enorme plaats met een vijver, de Floravijver. Ook is er achter het paleis een soort van helling. Hier komt een trap naar beneden waar water over heen stroom. Dit heten de Neptunusbronnen. Ook staat het Zuider Terras in de tuin. Oorspronkelijk wilde Lodewijk II hier een theater van maken. Bij de floravijver staat ook nog een 300-jaar oude Lindeboom. Hiernaar is het paleis vernoemd.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Slot_Linderhof&oldid=376000"