Slag bij Beverwijk

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Met de Slag van Beverwijk wordt een gewelddadig treffen tussen de supporters van de voetbal clubs Ajax en Feyenoord bedoeld. De vechtpartij vond plaats op 23 maart 1997.

Op de bewuste datum speelden Ajax en Feyenoord in de plaatsen Waalwijk en Alkmaar. De politie beschikte over de informatie dat de supporters van beide clubs van plan waren om met elkaar op de vuist te gaan. Maar de de locatie was niet bekend. Vanwege de afgezette wegen troffen de supporters elkaar in een groot weiland. De supporters van Feyenoord waren in de meerderheid. Bij de vechtpartij overleed 1 Ajax supporter , Carlo Picornie die deel uitmaakte van de wat oudere garde van de harde kern F-Side. Hij stierf aan hersenletsel opgelopen door de klappen van een hamer. Picornie was geboren op 15 oktober 1961 en was door zijn leeftijd , werk en gezin eigenlijk niet meer zo actief binnen de harde kern de F-Side.

Dit was het ergste gevecht tussen voetbalsupporters in Nederland dat er tot nu toe is geweest. De dood van Carlo Picornie heeft tot veel aandacht in de media geleid. Hij was niet de eerste dodelijke slachtoffer van supportersgeweld. Want in 1991 werd FC Twente aanhanger Erik Lassche doodgestoken tijdens rellen.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Slag_bij_Beverwijk&oldid=368755"