Help mee! Maak een account en maak WikiKids beter!
Weather-clear.svg Een hele fijne zomervakantie toegewenst! Weather-clear.svg

Simone van der Vlugt

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Simone van der Vlugt (Hoorn,15 december 1966) is een Nederlandse schrijfster. Ze is geboren als Simone Watertor. Ze schrijft vooral thrillers. Haar bekendste boek is waarschijnlijk: Op klaarlichte dag,het boek telt 280 bladzijdes en is uitgegeven bij Anthos. Van der Vlugt schreef ook meerdere jeugdboeken waaronder:

  • Schuld
  • Vlinders

Ze is getrouwd met Wim van der Vlugt, heeft twee kinderen en woont in Alkmaar.

Van der Vlugt wilde al vanaf haar negende schrijfster worden en is geïnspireerd door Kruistocht in Spijkerbroek dat in 1974 door Thea Beckman is geschreven. In 1995 debuteerde Van der Vlugt met de Amulet. In juni 2012 kwam De Ooggetuige uit als cadeau voor de maand van de Spanning. Haar nieuwste boek is: Aan niemand vertellen, dat is ondertussen ook nog net voor de jaarwisseling in 2012 uitgekomen. Sinds de Reünie is uitgekomen zijn van haar eerste drie thrillers 500.000 exemplaren verkocht. Het boek Blauw Water is het beste boek van 2008.

Site van Simone van der Vlugt: http://www.simonevandervlugt.nl

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Simone_van_der_Vlugt&oldid=522884"