Sharm el-Sheikh

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Uitzicht op Sharm el-Sheikh vanaf zee.
Locatie van Sharm el-Sheikh

Sharm el-Sheikh is een Egyptische badplaats aan de Rode Zee met zo'n 850.000 inwoners. De stad ligt op het schiereiland Sinaï. Sharm el-Sheikh is de beroemdste badplaats van Egypte. Het strategisch belang ervan leidde tot de omvorming van een vissersdorp tot een belangrijke haven en marinebasis voor de Egyptische marine . Het werd veroverd door Israël tijdens de Suez-crisis van 1956 en gerestaureerd naar Egypte in 1957. Een Verenigde Naties -vredesmacht werd vervolgens daar gestationeerd totdat het in 1967 Zesdaagse Oorlog toen het werd heroverd door Israël. Sharm el-Sheikh bleef onder Israëlische controle totdat de Sinaï schiereiland werd opnieuw gerestaureerd naar Egypte in 1982 na de Israël-Egypte Vredesverdrag van 1979. Een straat in Naama Bay President Mubarak op het World Economic Forum in Sharm el-Sheikh Een hiërarchische ordening werkwijze werd toegepast voor de Golf van Aqaba , waarbij de onderdelen werden beoordeeld en onderverdeeld in zones, steden en centra. In overeenstemming met deze aanpak van de Golf van Aqaba zone was onderverdeeld in vier steden: Taba , Nuweiba , Dahab en Sharm El-Sheikh. Sharm el-Sheikh stad is onderverdeeld in vijf homogene centra, namelijk Nabq, Ras Nusrani, Naama Bay, Umm Sid en Sharm El Maya.

Geschiedenis

Sharm Sheikh is de eerste keer in 1762 in El grafieken opgenomen. Tot de jaren 1980 was de stad een vissersdorpje met ongeveer 100 inwoners, door middel van het toerisme, groeide met sprongen. In de afgelopen jaren, Sharm el-Sheikh is altijd hosts internationale delegaties naar het oplossen van het Midden-Oosten conflict zijn geweest. Sharm El-Sheikh was tussen de jaren 1950 en de late jaren 1970, het toneel van verschillende militaire conflicten. In 1955 werd het gebied tijdens de Suez-crisis was gehecht, de internationale druk tot jaar stemmen de volgende werden verlaten nadat sterk. 1967-1982 werd de nederzetting na de Zesdaagse Oorlog door Israël bezet. Op de nacht van 22 tot en met 23 Juli 2005 heeft de stad was het doelwit van terreur aanslagen . Het gebeurde in de stad en het nabijgelegen Naama Bay, drie bomexplosies, waarbij 88 mensen werden gedood en ten minste volgens de Egyptische minister van Volksgezondheid Mohammed Awad dag Eddin meer dan 200 gewonden.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Sharm_el-Sheikh&oldid=513963"