Help mee! Maak een account en maak WikiKids beter!

Rapunzel (film)

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Rapunzel is een Amerikaanse animatiefilm uit 2010, gemaakt door Walt Disney Pictures en Pixar. In het Engels heet de film Tangled.

Rapunzel

Let op!
Hieronder staat de samenvatting van een verhaal.
Soms is het niet leuk als je al weet hoe het verhaal afloopt!

Prinses Rapunzel is nog niet geboren wanneer haar moeder ziek wordt. Omdat het de koningin is, is iedereen op zoek naar een wonder. De koningin eet van de bloemen van een oude vrouw: een heks. Zijn man geeft haar altijd de bloemen, maar op een nacht voelt de koningin haar echt niet goed, ze heeft dringend de bloemen nodig, maar het is gesloten. Ze zegt tegen haar man hij moet stelen, na lang zeuren geeft hij toe en steelt de bloemen. Opeens hoort hij de oude vrouw die zegt dat hij de bloemen mag, in ruil voor het aanstaande kind ... Het kind wordt ontvoerd door de heks, en de heks noemt haar Rapunzel, omdat de bloemetjes die de koningin had Rapunzeltjes heette. Rapunzel wordt door de heks gevangen gehouden in een toren, en als de heks erin wilt dan moet Rapunzel haar haren kammen, als ze haar haren kamt, dan worden ze reuzenlang en klimt de heks zo naar boven. Maar algauw ontdekt de prins dat en hij komt in de toren. De heks had verboden dat iemand bij Rapunzel kwam, dus maakte hij de prins blind. Dan komt Rapunzel erachter dat de oude vrouw haar echt moeder niet is, en vlucht ze. Ze vlucht naar een huisje. Ondertussen dwaalt de prins rond, dan ziet Rapunzel hem en ze loopt naar hem toe en huilt. Haar tranen vallen op de ogen van de prins, en kan de prins weer zien. Dan zoekt ze naar haar familie, met behulp van de prins.

Stemmen


Muziek

Degene die de muziek maakte schreef ook muziek voor:

  • De Kleine Zeemeermin 1990
  • Belle en het Beest 1992
  • Aladdin 1993
  • Pocahontas 1995
  • De Klokkenluider van de Notre Dame 1996
  • Hercules 1997
  • Paniek op de Prairie 2004
  • Enchanted 2007
Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Rapunzel_(film)&oldid=728479"