Radeloos (film)

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Radeloos is een boek van de Nederlandse schrijfster Carry Slee. Het is het derde boek van de schrijfster dat is verfilmd.

Verhaal

Let op!
Hieronder staat de samenvatting van een verhaal. Soms is het niet leuk als je al weet hoe het verhaal afloopt!

Als Paco plotseling zijn vader verliest, staat zijn leven op zijn kop. Vooral omdat hij denkt dat het zijn schuld is. Paco klust niet meer aan zijn bus en zijn vriendin Floor laat hem keihard zitten. Zijn schuldgevoel wordt alleen maar groter, hierdoor raakt hij net zo in de problemen als zijn klasgenote Yara.

Yara wil het liefst naar de kunstacademie, maar haar moeder, die makelaar is, vertelt tegen iedereen dat haar dochter later ook in de makelaardij terecht zal komen, terwijl ze dat helemaal niet wil. Yara's beste vriendin is de slanke Sterre, maar naast Sterre voelt ze zich dik en daarom hongert ze zich zelf uit. Ze gaat echter zo ver dat ze anorexia krijgt en thuis enkele keren flauwvalt. Uiteindelijk raakt ze bewusteloos op school, wat voor een fataal einde zou kunnen zorgen.

Cast

Acteur Personage
Marius Gottlieb Paco
Marloes van der Wel Yara
Robin Martens Floor
Roos Smit Sterre
Ilias Ojja Hafid
Niels Oosthoek Lucas
Beau Schneider Ramon
Whoopie van Raam Chantal
Renée Soutendijk Yara's Moeder
Monic Hendrickx Paco's Moeder
Victor Löw Paco's Vader
Kees Boot Pieter Groen
Kees Hulst Leraar Sulders

Externe link

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Radeloos_(film)&oldid=383154"