Help mee! Maak een account en maak WikiKids beter!

ROBLOX

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Bestand:Roblox logo.svg
Het oude logo van ROBLOX

ROBLOX is een populair gameplatform. Het is eigenlijk een spel met daarin allemaal spellen. ROBLOX is internationaal, wereldwijd dus en is in 2004 opgericht door David Baszucki en Erik Cassel onder de naam DynaBlocks. ROBLOX werd openbaar in 2006. Je kunt op ROBLOX met Robux betalen, dat zijn eigenlijk dollars. Vroeger kon je met Tix als je toen een account aan maakte kreeg je 25 Tix. In 2016 werd dit officieel afgeschaft. De games die op ROBLOX zitten zijn gemaakt door miljoenen mensen.

Bestand:Roblox Logo Black.svg
Het nieuwe logo van ROBLOX

Het is de bedoeling dat je een account aanmaakt om te kunnen gamen op ROBLOX. Vroeger kon je als guest spelen. Dan was je eigenlijk anoniem, maar je kon dan geen kleren kopen, geen Robux kopen en geen eigen games maken.

Roblox Premium

ROBLOX Builders Club was een abonnement op ROBLOX, waarbij je vanaf €5,- per maand (goedkoopste) 15 Robux per dag kon krijgen, Builders Club heeft lang bestaan maar is midden-augustus 2019 vervangen door Premium. Premium is bijna hetzelfde, maar krijg je maandelijks Robux i.p.v. per dag. ROBLOX Premium had een vroege toegang voor mensen in het Verenigd Koninkrijk. Nu is Premium voor iedereen verkrijgbaar, maar moet je er nog steeds wel voor betalen. Veel mensen hebben wel veel kritiek op Premium, maar Roblox gaat het niet snel veranderen.

Games

Er bestaan miljoenen games en als je een account hebt, kun je zelf ook een game maken. Je kunt oftewel free models (gratis modellen) of zelf modellen maken. Free models zijn gratis en zijn gemaakt van iemand anders. Zelf modellen maken kost wel wat tijd als je iets moois wilt maken.

Bij games waren er verschillende genres oftewel soorten, hier is een lijst van alle soorten die er waren:

 • Avontuur, games waarbij het avontuurlijk is, bijvoorbeeld survival games.
 • Bouwen, games waarbij je dingen moet bouwen zoals tycoons.
 • Komedie, verschillende soorten games met minigames of een game dat lijkt op een minigame.
 • Vechten, games waarbij je moet vechten met zwaarden of pistolen (niet erg gewelddadig) de gevangenis uitbreken en dingen moet stelen (niet heel echt).
 • FPS, games waarbij je moet schieten en je jezelf niet kan zien.
 • Horror, games waarbij horror in voorkomt
 • Middeleeuws, games met middeleeuwse dingen zoals ridders enzovoort.
 • Militair, militaire games.
 • Marine, games waarbij je boten moet gebruiken of over boten gaat.
 • RPG, roleplay-games, games waarbij je bijvoorbeeld het echte leven naspeelt.
 • Sci-Fi, Science Fiction games, games in bv. de ruimte.
 • Sport, games van een sport of meerdere.
 • Dorp en stad, games waarbij je speelt in dingen die in een stad of dorp plaats vinden, zoals gevangenis, ziekenhuis, of gewoon een hele stad.
 • Western, games die plaats vinden of over het Wilde Westen gaat.

Op 26 oktober 2017 werd deze functie deels verwijderd door onbekende redenen.

Sociaal

Je kunt ook vrienden maken, door een friend request (vriendschapsverzoek) te sturen. Als je in een game bent kun je dat doen door bij de ranglijst op de add friend knop te klikken die je als vriend wilt hebben. Dan klik je op friend request en dan moet je afwachten of hij/zij je accepteert. Als zij/hij je accepteert kun je chatten, een vriendengroep aanmaken, samen met die persoon spelen enzovoort.

Naam

ROBLOX komt van robot en blokken. In 2004 heette het eigenlijk DynaBlocks maar sinds 2005 heet het ROBLOX.

Bloxy Awards

Elk jaar heeft Roblox een award show. Dit zijn de Bloxy Awards. Elk jaar komt er een Bloxy Award Show waar er Bloxy Awards aan deelnemers word gegeven. Er zijn ongeveer 50 categorieën, zoals de beste mobiele game, game van het jaar enzovoort. De Bloxy Awards van 2019 werden voor het eerst gepresenteerd in een echte Roblox game.

Robux en Tickets

Robux

Robux is een soort gamegeld. 400 Robux kost 5 euro je kunt betalen met je Credit Card, Paypal of met een Roblox cadeaukaart. Met Robux kun je bijvoorbeeld gamepasses kopen voor in games en je kunt kleding kopen.

Tix

Tickets zijn eigenlijk gratis Robux. Elke dag kreeg je 10 Tix, maar wat je met Robux kon kopen kostte veel meer tickets. 10 Tix staan gelijk aan 1 Robux. 1 shirt kostte bijvoorbeeld 100 Tix.

Op 15 Maart 2016 werd door een blog post aangekondigd dat de volgende maand tickets zullen worden verwijderd. ROBLOX zei dat het ‘verwarring’ bracht voor nieuwe gebruikers, maar men denkt dat ROBLOX in de geldproblemen zat. De volgende maand, op 14 April 2016, werden Tickets verwijderd. Maar, rond midden-2017, begonnen mensen te denken dat ROBLOX Tix heeft weggehaald vanwege ‘bot’ accounts die in elke game gaan, want de beheerder van die game kreeg 1 ticket per bezoekje.

Avatar bewerken

Je kunt ook je poppetje veranderen. Je kan shirts, broeken, kettingen, hoeden en nog van alles kopen. Sommige kleding is gratis, anderen kosten Robux..

Je kan je karakter ook dunner, dikker, groter en kleiner maken.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=ROBLOX&oldid=678185"