Help mee! Maak een account en maak WikiKids beter!

RB Leipzig

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
RB Leipzig
Trainingszentrum RB Leipzig.jpg
Het trainingscentrum van RB Leipzig
Over de club
Naam RasenBallsport Leipzig e.V.
RasenBallsport Leipzig GmbH
Bijnaam Die Roten Bullen
Stamnummer '
Opgericht 19 mei 2009
Opgeheven
Stad Leipzig, Duitsland
Stadion Red Bull Arena
Capaciteit 42.959 plaatsen
Complex
Capaciteit complex
Aantal leden
Aantal velden
Voorzitter Oostenrijk Florian Müller
Clubeigenaar Oostenrijk Red Bull GmbH
Algemeen directeur Duitsland Oliver Mintzlaff
Manager Oostenrijk Ralph Hasenhütl
Technisch directeur Duitsland Ralf Rangnick
Trainer
Assistent
Topscorer Timo Werner
Kapitein
Wedstrijden
Clubtopscorer
(Hoofd)sponsor(s) Red Bull
Begroting
Competitie Bundesliga
Eindklassering
Prijzen
Bijzonderheden
Website Website
Tenue
Thuiskleuren
Uitkleuren
Alternatief
Geldig voor 2016/17
Portaal Portaalicoon Sport

RasenBallsport Leipzig e.V. (bekend als RB Leipzig) is een voetbalclub uit Leipzig. De club is in 2009 opgericht. De club is zo snel omhoog geklommen met dank aan investeringen van hun hoofdsponsor Red Bull. Aan het begin waren de inwoners van Leipzig om die reden nog tegen de club, maar ze zijn ze later gaan steunen omdat het de enige Bundesliga-club uit de buurt is. Dit komt omdat het gebied te arm is om zonder grote investeerders naar de top te klimmen.

Geschiedenis

In juni 2009 werd RB Leipzig opgericht door Red Bull. Red Bull werd ook direct de hoofdsponsor van de club. Sinds de val van de Berlijnse Muur heeft geen enkele club uit Leipzig goed gepresteerd in het professionele voetbal. Red Bull koos er voor niet een bestaande club te kopen, maar dus een nieuwe op te richten. Omdat je volgens Duitse regels niet een bedrijfsnaam in de naam van je voetbalclub mag hebben (enige uitzonderingen zijn Bayer 04 Leverkusen, FC Carl Zeiss Jena en SV Wacker Burghausen, omdat deze clubs als personeelsverenigingen begonnen, net als PSV) mocht de club niet Red Bull Leipzig heten, en daarom werd de club RasenBallsport Leipzig (RB Leipzig) genoemd.

RB Leipzig kocht de licentie om in de vijfde divisie te mogen spelen van SSV Markranstädt, en eerst speelden ze ook nog in het stadion van Markranstädt. Maar in 2010 was de bouw af van het stadion, genaamd het Zentralstadion (nu heet het Red Bull Arena). Sindsdien speelt SSV Markranstädt als RB Leipzig II in de plaatselijke competitie van Leipzig. Het doel was om binnen 10 jaar in de Bundesliga te spelen, waar na seizoen 2009/10 geen club uit Oost-Duitsland meer heeft gespeeld.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=RB_Leipzig&oldid=641855"