Help mee! Maak een account en maak WikiKids beter!

Peter Vervloed

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Peter Vervloed is een bekende Nederlandse kinderboekenschrijver. Hij werd geboren in de Schapenstraat te Schoonhoven. De leeftijd van hem in het jaar 2010 was 60.

Hij woont op dit moment in Udenhout, een dorpje in de provincie Noord-Brabant. Zijn carrière begon als een leraar op de basisschool.

De vrouw van hem komt oorspronkelijk uit Indonesië en is daar ook geboren. Toen zijn vrouw en haar familie Peter voor het eerst leerden kennen, vertelden zij over hun leven in Indonesië en hun cultuur.

Dat waren de eerste ideeën van Peter om boeken te gaan schrijven. Op het begin schreef Peter enkel alleen boeken voor tijdschriften zoals de Okki of Taptoe. Zijn vrouw adviseerde hem om echt boeken te gaan schrijven. Uiteindelijk kwam zijn eerste boek uit, namelijk De Kris danst. Een Kris is een speciaal traditioneel Indonesisch wapen en volgens Indonesische fabels hoort er bij elk zo'n kris een geest.

Veel boeken van Peter gaan dan ook over Indonesische onderwerpen. Zelf vindt hij dat "De Kris danst" zijn mooiste boek. Vanwege de Indonesische afkomst van zijn vrouw, kan Peter heel erg goed Bahasa Indonesia spreken. Voor zijn werk schrijft hij heel erg veel boeken of geeft hij les op de Wichelroede-school in Udenhout over muziek.

Dat is een mix-vak van muziek én drama. In zijn vrije tijd doet hij graag: zwemmen, tennissen, lezen, muziek bespelen en toneelspelen. Accordeon, fluit en gitaar kan Peter het best bespelen. Het nieuwste boek van Peter tot nu toe is "De strijd van Dasar".

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Peter_Vervloed&oldid=522906"