Patiënt

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Iemand die voor (vaak langere tijd) in het ziekenhuis moet liggen vanwege een ziekte of verwonding, noem je een patiënt. Vaak duurt dan de behandeling wat langer. Patiënten die echt ernstig ziek zijn, of van wie voor hun leven wordt gevreesd, kunnen in het ziekenhuis komen te liggen op de Intensive Care (IC). Wanneer een patiënt weer helemaal genezen is verklaard, wordt hij of zij ontslagen uit het ziekenhuis: de patiënt is genezen en mag naar huis.

Maar er zijn ook ziekten/aandoeningen die daarmee niet (direct) overgaan. Wil je daar meer over weten of contact met lotgenoten: mensen die hetzelfde hebben als jij, of voor iemand waarvoor je daarnaar op zoek bent, dan zijn er patiëntenorganisaties waar je informatie over langdurige, erfelijke of moeilijk te genezen ziekten kunt krijgen. Verder komen zij op voor mensen die een dergelijke ziekte hebben. Hier vind je een overzicht: https://www.zorgkaartnederland.nl/patientenorganisatie. Klik daar eerst op Kies een aandoening.

Accessories-text-editor.svg
Dit artikel is een beginnetje. Je wordt uitgenodigd op bewerk te klikken om dit artikel aan te vullen.

Meer informatie over dit onderwerp vind je hier:
Tekst: WikipediaNPO KennisGoogle
Afbeeldingen: Wikimedia Commons (oud) • WikiKids Beeldbank
Clipjes: SchooltvBeeld & GeluidYouTube

Accessories-text-editor.svg
Dit artikel is een beginnetje.
Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Patiënt&oldid=836400"