Help mee! Maak een account en maak WikiKids beter!

Passieve mobs

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Passieve mobs zijn mobs die een speler nooit aanvallen. Hieronder staan alle passieve mobs beschreven.

Vleermuis

Een vleermuis is een van de weinige "mobs" die geen interactie met de speler hebben. Ze reageren niet op de speler en laten ook niets vallen als ze dood gaan. De vleermuizen spawnen als er een lichtlevel is van 3 of minder onder laag 63. Rond halloween spawnen de vleermuizen als er een lichtlevel van 6 of lager (Alleen in de Java Editie). Vleermuizen vliegen willekeurig door de grotten. Soms hangen ze ondersteboven aan een blok. Ze laten niets vallen als ze gedood worden. Ze hebben geen jongen dus Gezondheid:Hart (minecraft).pngHart (minecraft).pngHart (minecraft).png

Kat

Een kat is een "mob" die je kunt temmen. Een kat spawnt bij het begin van de wereld bij een heksenhut. In een dorp kan hij ook spawnen, voor elke 4 bedden spawnt er 1 kat. Met een maximum van 5 (Bedrock) of 10 (Java). Er zijn 11 verschillende soorten uiterlijken voor katten. Alle katten die in de heksenhut spawnen of geboren worden, zijn altijd zwart. Als de kat ergens anders spawnt wordt het altijd een soort . Katten zijn imuun voor valschade. Je kunt katten temmen, ze.Je kunt ook katten fokken, zie hier meer informatie daarover, om een kat te fokken heb je rauwe kabeljouw of rauwe zalm nodig. Als je een kat dood laat hij 0 tot 2 draad vallen.

Kip

Een kip is een mob die kan spawnen als er 4 of meer grasblokken bij elkaar zijn en met een lichtlevel van 9 of hoger, ze spawnen dus niet ’s nachts. Kippen leggen elke 5 tot 10 minuten een ei. Als je een ei op de grond gooit heeft het een kans van 1/8 dat er een kip uitkomt, de kans is nog veel kleiner dat er 2,3 of 4 kippen uit het ei komen. Wanneer je een kip dood laten ze 0-2 veren vallen en 1 rauwe kip. Je kunt ze fokken met de meeste zaden. Ze kunnen bereden worden door een baby piglin en een baby zombie. Kippen zijn immuun voor valschade, dit omdat ze kunnen vliegen.

Kabeljauw

Een kabeljauw komt voor in oceanen. Normaal zwemmen ze in kleine scholen (groepen). Je kunt een kabeljauw, net zoals de meeste andere vissen vangen in een emmer. Als je met een (volle) emmer op de kabeljauw klikt krijg je een emmer met kabeljauw. Als een kabeljauw uit het water is verdrinkt hij binnen 15 seconden. Als je een kabeljauw dood krijg je 1-2 rauwe kabeljauw en 0-1 beenderenmeel of beenderen.


Dorpeling

Dorpelingen zijn passieve wezens. Ze lopen een beetje doelloos rond. Als je met je rechter muisknop op een dorpeling klikt krijg je een handel-systeem te zien. Ook als je ze slaat doen ze niks. Als je immens veel dorpelingen hebt aangevallen, valt de ijzergolem die in het dorp tevoorschijn komt je aan. Wegwezen! In versie 1.14 werden de dorpelingen aangepast naar betere mobs met betere handelspullen.

IJsbeer

Ijsberen kunnen je aanvallen. Als je een volwassen ijsbeer dood krijg je een rauwe vis.

Varken

Een varken is een dier dat alleen in de overworld voorkomt (zie onder). Een varken is de enige bron van varkensvlees. Een varken blijft altijd passief en de speler kan het zelfs zadelen. Wanneer het varken gezadeld is kan de speler er op rijden en het besturen met een wortel aan een stok (Langzaam). Een varken kan getemd worden met wortels.

Schaap

Een schaap is een passieve mob. Het vormt de belangrijkste bron van wol die nodig is voor bedden, schilderijen, tapijt enz. Een andere manier om aan wol te komen is door spinnen te doden en draad te verkrijgen. Wol kan gemaakt worden van 4 draad maar die strategie wordt niet aangeraden aangezien het verkrijgen van draad veel moeilijker is dan dat van wol. Een schaap kan getemd worden met Tarwe. Als je een schaap doodt laat het 1 wol vallen, als je het scheert met een schaar 2 - 4 wol. ook laat een schaap schaap's vlees achter

Koe

Een Koe is een passief dier. Je kan hem melken en daardoor vormt hij zowat de enige vorm van melk. Melk kan gedronken worden en dat zal de effecten van alle dranken (zie onder) stoppen. Hij vormt ook de enige bron van rundvlees en een bron van leer.

Loeizwam

Een Loeizwam, meestal bekend als Mushroom is een koe die rood-wit is met paddenstoelen op zijn rug. Hij kan geschoren worden en dan wordt hij weer een gewone koe. Als de loeizwammen een baby krijgen, en je scheert ze, dan gaat de baby op zoek naar andere ouders. Als hij geschoren wordt, laat hij paddenstoelen vallen. Er kan ook met een kom op geklikt worden en dan krijg je paddenstoelenstoofpot. Deze mob komt alleen voor in paddenstoelenklimaten, ook de Mushroombiome genoemd

Inktvis

Een Inktvis is een passief dier dat de enige bron van inktzakken vormt. Het is het een van de weinige waterdieren die in Minecraft leven. Verder is het helemaal een useless dier.

Paarden

Paarden kan je temmen en berijden. Je kan ze ook harnassen om doen zodat ze niet meteen dood gaan.

Clownvis

Een clownvis is een vis die je kunt vangen met een hengel. Deze vis kun je eten en voor de rest niets. Je krijgt gif toegevoegd als je heb aanvalt.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Passieve_mobs&oldid=665618"