Overleg:Nelson Mandela

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Ik zie dat er stukken tekst letterlijk overeenkomen met o.a. deze site uit 2013 en deze (informatie over de Nobelprijs die sowieso niet in dit artikel hoort) en deze site. De Wikischim (overleg) 4 dec 2014 13:19 (CET)

Ik heb het vermoeden dat de informatie van de pagina's allemaal juist is overgenomen van Wikikids. Bij de tweede aangezien deze tekst hier in 2007 al stond. Zie ook de tekst onder Martin Luther King en hier op WikiKids. Met die Prezipresentatie (eerste link) denk ik dat ook. Hoewel ik daar niet uitvoerig naar de overeenkomende teksten heb gekeken, lijkt het me sterk dat, als iemand informatie zoekt, uitkomt bij een Prezi-pagina. Het omgekeerde lijkt me waarschijnlijker, dat de informatie daar van WikiKids komt. Ook bij de tweede link lijkt het me sterk dat de maker zelf ook maar enige tekst heeft geschreven, vergelijk de homepage en de afbeeldingbeschrijvingen maar eens met de inhoud. Emojione 1F305.svg Beem- Overleg Emojione 1F404.svg 4 dec 2014 15:36 (CET)
Ook die nobelprijstekst van Prezi stond hier eerder. Die info staat ook op die andere site, maar goed, ik ga ervan uit dat dat ook gekopieerd is. Emojione 1F305.svg Beem- Overleg Emojione 1F404.svg 4 dec 2014 15:45 (CET)
OK. Voor de goede orde: de info over de Nobelprijs had ik vanmorgen om een andere reden verwijderd, nl. dat dit beter in een apart artikel kan. Pas daarna ontdekte ik de overeenkomsten op andere sites. De Wikischim (overleg) 4 dec 2014 17:18 (CET)
Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Overleg:Nelson_Mandela&oldid=371608"