Overleg:Jeroen Bosch

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

JEROEN BOSCH

Geboren in 1450 in ‘s-Hertogenbosch (Den Bosch).

Overleden op 9 augustus 1516 (66 jaar oud geworden).

De moeder was Aleid van der Mynnen, de vader Anthonis van Aken, zijn broers Goessen en Jan, zijn zussen Herbertke en Kathrien.

Hij werd Jeroen Bosch of Hiëronymus Bosch genoemd, maar zijn echte naam is Jheronimus Anthonissoen van Aken.

Hij werd de schepper van duivelsen genoemd, omdat hij de geschiedenis van 'den duvelmakere’ ging maken, en omdat hij de wereld van duivel schilderde.

Op 15 juni 1481 was Bosch getrouwd met Aleid van de Meervenne (1447 -1522 of 1523)


ZIJN MANIER

Hij gebruikte dunne waterachtige verf of inkt ,en hij schilderde op hout. Jeroen Bosch schetste veel met krijt. Hij gebruik de schildertechniek Gesso. dat is een techniek waarmee je met krijt schetst op en linnen doek of hout paneel.


OPLEIDING

Jheronimus Bosch werd opgeleid in het atelier van zijn familie in ’s-Hertogenbosch door zijn vader (Anthonis van Aken) ,want zijn vader was een schilder, hij had Jeroen bosch geleerd schilderen .De opa van Jeroen Bosch was de 1e persoon die in de familie ging schilderen en hij had invloed op de rest van de familie.

Je mag dit artikel vrij bewerken. Je mag het er dus gewoon opzetten. Als het maar niet gekopieerd is.Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 30 mrt 2019 14:10 (CET)
Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Overleg:Jeroen_Bosch&oldid=553391"