Ove Kindvall

Uit Wikikids
Naar navigatie springenNaar zoeken springen
Ove Kindvall na het winnen van de Zweedse Gouden Bal (Guldbollen) en topscorer in 1966

Ove Kindvall (Norrköping, 16 mei 1943) is een Zweedse ex-voetballer. Hij begon zijn carrière bij IFK Norrköping. Daar speelde hij van 1963 tot 1966. Hierna ging hij naar Feyenoord. Ove Kindvall wordt gezien als één van de beste spitsten die ooit voor Feyenoord speelden. Hij heeft 144 competitiewedstrijden voor Feyenoord gepeeld en hij heeft 129 doelpunten gemaakt. In 1971 keerde hij terug naar Zweden waar hij tot 1974 bij zijn oude club IFK Norrköping speelde. Hij sloot zijn carrière af bij IFK Göteborg. In 1975 stopte hij met voetballen.

Zweeds elftal

Ove heeft ook in het Zweedse nationale elftal gespeeld. Hij heeft daar 43 wedstrijden gespeeld en hij heeft 16 doelpunten gemaakt.

Prijzen

Kindvall heeft onder andere de Zweedse Gouden Bal gewonnen, de prijs voor beste Zweedse voetballer. Verder is hij een aantal keer kampioen geweest met zijn club en heeft hij de Europa Cup 1 gewonnen. Hij is ook heel vaak topscorer geweest van Nederland en Zweden.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Ove_Kindvall&oldid=575496"