Help mee! Maak een account en maak WikiKids beter!

Optimist (boot)

Uit Wikikids
(Doorverwezen vanaf Optimist)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

De optimist is een zeilboot die ideaal is om te leren zeilen. Het is 2,30 meter lang en 1,15 meter breed. Het zeiloppervlak is 3,5 m². Men zegt wel eens dat de optimist een spriettuig heeft, hiermee bedoelt men dat het zeil wordt opengehouden door middel van een spriet. Optimisten kunnen zowel gemaakt zijn van polyester als van hout.

Geschiedenis

De optimist is midden 20 eeuw ontstaan in de Verenigde Staten. Hij werd bedacht door Clark Mills. Kinderen zochten er oude kisten maakten er vier wielen aan, zette er een mast op en daaraan hingen ze een zak als zeil. Doordat de wind in de zak blies gingen de wagentjes vooruit. De wagentjes gingen zeer snel, dat vond de burgemeester veel te gevaarlijk en daarom verbood hij ze. De vader van een van de kinderen kreeg het idee om de wielen eraf te halen en de bak als bootje te gebruiken. Zo ontstond al snel de optimist.

Onderdelen van een optimist

De onderdelen van een optimist

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Optimist_(boot)&oldid=413116"