New Forest Pony

Uit Wikikids
Ga naar: navigatie, zoeken

De New Forest Pony is een ponyras. Deze pony komt uit het zuidwesten Engeland uit het New Forest gebied. Volgens de rasstandaard zijn alle kleuren toegestaan behalve bont en palomino. Dit betekend niet dat deze kleuren niet voor kunnen komen. De pony is sterk gebouwd, dit komt omdat ze vroeger en nog steeds in het wild veel over harde ondergrond lopen en het in de winterperiode met weinig eten moest stellen. Hij behoort in het rechthoeksmodel te staan, dat wil zeggen: als je de pony van de zijkant bekijkt vormen de lijnen langs de boeg, rug, billen en de bodem een rechtboek. Het beenwerk is stevig en mag niet te fijn zijn. Het hoofd is niet te groot en heeft ponyuitstraling, een breed voorhoofd en vriendelijke ogen.

Rasomschrijving

De New Forest pony is een warmbloed. De schofthoogte(dat is de maat aan het einde van de hals) is max. 1.48 meter, natuurlijk kan het wel eens voorkomen dat er een pony groter is, maar deze wordt dan niet geaccepteerd door het stamboek. Zijn ideale gewicht is 350 tot 400 kilo.

Gebruik

Deze pony leert veel kinderen en jonge amazones paardrijden. De New Forester is goed in alle disciplines: springen dressuur mennen en crossen. In de sport maken de New Forest Pony’s de meeste aanleiding als springpony. In de nationale top lopen vele New Foresters mee. Het is ook al een aantal keer voorgekomen dat New Forest pony’s deel uitmaken van het Nationale team dat Nederland vertegenwoordigt op het Europese kampioenschap. In 2004 is de Nederlandse New Forest Pony Mr. Amontilado met zijn Engelse amazone Hannah Paul zelfs Europees kampioen geworden. Ook in de dressuur, de samengestelde wedstrijdsport (eventing) en het aangespannen werk komen de Foresters tot goede resultaten. De pony heeft een zacht vriendelijk en meegaand karakter.

Verzorging

De New Forest pony verzorg je gewoon als andere pony’s. Je poets ze met de harde borstel en de zachte borstel en de roskam je kamt de manen uit met de manenkam. Zelden of nooit heeft hij last van kreupelheden of ziektes.

Wat eten deze pony’s?

Deze pony’s eten het zelfde als andere pony’s. Ze eten kuil/hooi biks en gras. Hooi is gedroogd gras. Biks is brok. Kuil is bijna hetzelfde als hooi alleen zijn de stengels koter. En de sportpaarden eten er nog Energy mix bij het brok. Maar er kan ook muesli worden gegeven bij het biks als kracht voer. Er kan ook zemelen worden gegeven dat helpt tegen het zand(want als een paard gras eet dan kan hij soms wel zand meenemen naar binnen)daar helpt zemelen tegen.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=New_Forest_Pony&oldid=218032"