Natuurmonumenten

Uit Wikikids
⧼vector-jumptonavigation⧽ ⧼vector-jumptosearch⧽
een bordje

Natuurmonumenten is een organisatie die veel natuurgebieden in Nederland beheert. Ze hebben ook veel leden en donateurs. Ze hebben ook een kinderprogramma: OERR waar meer dan 200.000 kinderen lid van zijn. In 2010 had het ongeveer 355 gebieden door heel Nederland. Het kleinste gebied is Fort Ellewoudsdijk en het grootste de Wieden. Natuurmonumenten kapt ook in de bossen om het bos te verjongen. Het hoofdkantoor staat in de plaats 's Graveland.

Geschiedenis

Natuurmonumenten is op 22 april 1905 opgericht in Amsterdam. Natuurmonumenten werd opgericht omdat er een idee kwam van de gemeente Amsterdam. Dat was om het Naardermeer te gebruiken als vuilnisbelt om al het afval te dumpen en zo het afvalprobleem in Amsterdam op te lossen. Het verzet begon door de man Jac. P. Thijsse. Hij kende het meer erg goed en wist dat er veel vogels woonden. Zijn idee was om het Naardermeer op te kopen en mogelijke helpers te benaderen. Niemand geloofde in het plan, zelfs de directeur van Artis niet. In dagbladen kwam een grote discussie opgang. Verschillende mensen steunden die man en daardoor werd het gebied aangekocht. In de loop der tijd zijn er steeds meer gebieden aangekocht.

Link

https://natuurmonumenten.nl

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Natuurmonumenten&oldid=834955"