Nagel

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Nagels

Een nagel is een plaatje eelt aan het eind van je vingers en je tenen ("Buurmeisje Beppie heeft rode nageltjes"). Als je met een hamer op je vinger slaat wordt je nagel blauw en paars. Je nagels groeien dus je moet ze geregeld afknippen. Nagel is ook een ander woord voor spijker ("Hij is een nagel aan mijn doodskist").

Onze menselijke nagels zijn dezelfde als die van de apen,met de brede vingertoppen kunnen we preciezer werken. Onze nagels zijn gemaakt uit keratine een sterke stof waar ook ons haar uit bestaat. Dat is dus een heel sterke stof,zo beschermen onze nagels onze vingertoppen dus.

Een vrouw genaamd Chris Walton heeft sinds 2012 de langste nagels van de wereld. Ze heeft haar nagels 18 jaar lang niet geknipt en ondertussen zijn de nagels aan haar linkerhand gezamenlijk 309 centimeter, en die aan haar rechterhand 292 centimeter.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Nagel&oldid=467868"