Munt (plant)

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Watermunt in bloei

Munt (Mentha) is een groep planten, waarvan een aantal soorten als kruid worden gebruikt. Er zijn verschillende soorten munt. Munt groeit daardoor op ook op verschillende plekken in de wereld. Munt groeit in de vorm van stengels met bladeren eraan. De meeste soorten overwinteren ondergronds. Vanaf de lente tot de herfst groeien ze boven de grond. Munt krijgt 's zomers meestal bloemen in de vorm van pluimen. De zijn vaak wit of roze. Veel tuinders raden aan om munt in een pot te zetten. Munt loopt namelijk van nature uit.

In munt zit de stof menthol. Hierdoor is munt populair om zijn smaak en geur. De bladeren en stengels kunnen worden gebruikt in verschillende gerechten. In het Verenigd Koninkrijk is lam met munt populair als gerecht. En wat denk je van muntthee? Ook in pepermunt zit munt (vaak van de pepermuntplant). Daarnaast zit munt ook nog in tandpasta, waardoor het de frisse smaak geeft.

Er zijn verschillende soorten munt. Zoals:

Door de populariteit is munt ook bij veel supermarkten te koop. Vaak is dit dan aarmunt.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Munt_(plant)&oldid=650425"