Mijdrecht

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Algemene informatie over Mijdrecht

Mijdrecht behoort tot de gemeente De Ronde Venen. Onder deze gemeente vallen de plaatsjes Vinkeveen, Wilnis, Mijdrecht, De Hoef, Amstelhoek en Waverveen. Deze gemeente ligt in de provincie Utrecht. Mijdrecht heeft 16.617 inwoners (2004). Mijdrecht ligt midden in de Randstad maar is toch heel groen.

Uitgaansgelegenheden in Mijdrecht

Kroegen en discotheken: In Mijdrecht zijn verschillende kroegen. La Paix is een discotheek waar over het algemeen veel jongeren komen. Vooral op de zaterdagavond is het druk. Je kunt hier terecht voor een lekker biertje en het grenst aan het industrieterein in het oude gebouw van JC Allround. Aan de rand van het centrum. Cafe Cens ligt aan de straat de Eendracht. Regelmatig zijn er optredens van diverse artiesten en pool- en biljartavonden. Ook kun je hier terecht voor een lekkere snack. Het Rechthuis is een kroeg middenin het dorp, aan de Raadhuislaan.

Restaurants/Hotels

In Mijdrecht kun je het vernieuwde hotel Mijdrecht [www.hotelmijdrecht.nl] vinden. In het hotel is ook een restaurant met de naam Meesters [www.restaurantmeesters.nl] waar je kan eten, ook als je niet in het Hotel verblijft. Een ander nieuw restaurant in Mijdrecht is Isushi. Een restaurant wat al jaren in het centrum van Mijdrecht te vinden is, is Rendez-vous. Daar kun je 's avonds komen, maar ook voor de lunch. In de zomer is er een terras, waar veel mensen even wat gaan drinken. Ook is er een Chinees specialiteiten restaurant Lotus Corner. Dit restaurant ligt in het centrum, naast de Boni.

Festivals

Het festival van Mijdrecht is het AJOC-festival. Dit groots evenement is elk jaar met pinksteren. Diverse artiesten als Jan Smit, Anouk, Blof, Kane, Golden Earring en Direct treden op.

Onderwijs

Er zijn een paar verschillende basisscholen in Mijdrecht. Je vindt er de Proostdijschool, de Molenlandschool en de Hoflandschool. Ook zijn niet zo lang geleden twee scholen samengevoegd tot basisschool de Fontein. Er is ook een middelbare school, het Veenlanden College (VLC). Hier gaan de meeste mensen uit Mijdrecht naartoe. Op deze school zitten er mensen op het VWO, de HAVO en het VMBO.


Winkels

In Mijdrecht zijn veel winkels te vinden. In het centrum zitten 3 supermarkten, er is een boekenwinkel, een HEMA, een sigarenwinkel en een paar kledingwinkels en op prinses margrietlaan zit een lidl en een aldi


Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Mijdrecht&oldid=464829"