Help mee! Maak een account of meld je aan.
Van 24 juni t/m 24 juli staat WikiKids in het teken van het wikiproject:Honderdjarige Oorlog. Wil je ook meedoen? Klik dan hier!

Microsoft Office Access

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Microsoft Access
Microsoft Access 2013 logo.svg
Ontwikkelaar Microsoft
Recentste versie 2013 (15.0.4420.1017) (2 oktober 2012)
Laatste bètaversie
Besturingssysteem Microsoft Windows
Geschreven in
Categorie Databank
Licentie
Website Officiële website

Microsoft Office Access is een (relationele) database van Microsoft. Eigenlijk is het niet zozeer een database als zodanig, maar meer een programma om allerlei database-achtige programma's te bouwen. Je kan dan desgewenst de "ingebouwde" MS-Access-database gebruiken of een andere.

Een database (spreek uit: databees) is een opsomming van allerlei soortgelijke gegevens, bijvoorbeeld de leerlingen van een school. Die staan allemaal bij elkaar in een grote lijst of tabel, bijvoorbeeld hun naam, adres, in welke klas ze zitten enzovoort. Maar als je iets van een bepaalde klas wil weten, moet je eerst die hele lijst door en dat is niet zo handig. Daarom is in een relationele database de lijst gesplitst is kleinere lijstjes, waarvan alleen de lijstjes met gegevens gekoppeld (gerelateerd) worden, die je nodig hebt. Het maken van zo'n nieuwe tabel wordt een query (spreek uit: kwerie) genoemd. Dat werkt veel sneller!


Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Microsoft_Office_Access&oldid=416055"