Help mee! Maak een account en maak WikiKids beter!
Weather-clear.svg Een hele fijne zomervakantie toegewenst! Weather-clear.svg

Michael De Cock

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen


Persoonlijke gegevens

MichaelDeCock.jpeg

Michael De Cock is geboren op 25 december 1972 in Mortsel. Hij studeerde eerst Romaanse talen en volgde daarna een acteursopleiding aan het conservatorium van Brussel. Michael heeft als acteur meegespeeld in de series Thuis, Sedes en Belli en Flikken. Daarnaast werkt hij ook nog als schrijver, vertaler, regisseur en acteur. Sinds 2006 is Michael De Cock ook directeur van ’t Arsenaal in Mechelen. Hij heeft 5 kinderen en woont met zijn gezin in Antwerpen (België).

Kinderboeken

Michael De Cock schreef veel kinderboeken die erg populair zijn bij kinderen . Hij won ook al meerdere prijzen met zijn boeken.

Een opsomming van enkele van zijn kinderboeken: - Het geheim van Rosie en Moussa (Querido, 2014) - Veldslag om een hart: het verhaal van Helena (Davidsfonds /Infodok, 2014) - Verre vrienden: nieuwe pennen en penselen in de jeugdliteratuur (Davidsfonds, 2013) - Beste vrienden voor altijd (Querido, 2013) - De brief van papa (Querido, 2012) - Hannibal (Davidsfonds /Infodok, 2012) - Diep in het woud: verzamelde verhalen van Ovidius (Davidsfonds /Infodok, 2011) - Liefde en vriendschap: een filosofisch prentenboek (Davidsfonds/Infodok, 2011) - Goed of kwaad?: een filosofisch prentenboek (Davidsfonds/Infodok, 2011) - Rosie en Moussa (Querido, 2010) - Hoe oma almaar kleiner werd (Querido, 2010) - Vliegen tot de hemel: het verhaal van de minotaurus (Davidsfonds/Infodok, 2010) - Onder de sterren: nachtverhalen voor wie nog niet naar bed wil (Davidsfonds/Infodok, 2008) - De lange weg naar huis: het verhaal van Odysseus (Davidsfonds/Infodok, 2008) - Floor, Oto en Titus: als dat zou kunnen (Standaard, 2004) - Duizend woorden (Standaard, 2000)


Boekenprijzen

Hij kreeg ook meerdere bekroningen voor zijn boeken:

- 2011 Boekenwelp voor Rosie en Moussa - 2011 Zilveren Griffel voor Hoe oma almaar kleiner werd - 2011 Zilveren Griffel voor Vliegen tot de hemel - 2011 Vlag en wimpel voor Rosie en Moussa - 2012 Eervolle vermelding Jenny Smeelik-IBBY prijs voor Rosie en Moussa - 2013 Boekenwelp voor Hannibal - 2013 Boekenwelp voor De brief van papa

Voor volwassenen

Michael De Cock schreef naast theaterteksten ook enkele boeken voor volwassenen:

- Op een onzeker uur (over vluchtelingen) - Aller/retour - Hoe mensen sterven


Thema's

Michael De Cock heeft een voorkeur voor actuele maatschappelijke thema's zoals vluchtelingen, gevangenschap, vriendschap,... Ook in zijn kinderboeken vind je die thema's terug maar dankzij het gebruik van humor blijven ze toch nog aangenaam om te lezen!

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Michael_De_Cock&oldid=552362"