Help mee! Maak een account en maak WikiKids beter!
Stem nu op: Dyscalculie of Kunst

Meerdijk (fictieve plaats)

Uit Wikikids
(Doorverwezen vanaf Meerdijk (fictie plaats))
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
EndemolShine

Meerdijk is het fictieve (verzonnen) plaatsje waar de bewoners van Goede tijden, slechte tijden wonen. Meerdijk is een dorp. Het is te vinden op het ook verzonnen Smoelaria (nep Facebook).

De Rozenboom

Meerdijk maakt deel uit van de net zo verzonnen gemeente Berkendaal. In het begin van Goede Tijden Slechte Tijden heette het plekje Middendam.

De buitenopnames van GTST vinden meestal plaats in Velsen-Zuid, tegenover de hoogovens van Tata steel in IJmuiden aan de andere kant van het Noordzeekanaal.

Zo is het woonhuis van Ludo en Janine te vinden in de Bloemendaalse villawijk en is hotel De Rozenboom het kasteel Hartekamp in Heemstede. Het flatgebouw waar de familie Verduyn zogenaamd woont, staat in Buitenveldert bij de Bosbaan in Amsterdam.

De binnen- en nep buitenopnames worden gemaakt in studio EndemolShine in Duivendrecht, vlak bij de Amsterdam Arena. Daar staan veertien zogeheten sets, zoals café De Koning en hotel-restaurant De Rozenboom. De oudste set is die van café (Bodega) De Koning. Boven de sets is het kantoor van scenarioschrijver en dramaturg Karin van der Meer. Het lijkt er dus op dat het plaatsje Meerdijk naar haar vernoemd is.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Meerdijk_(fictieve_plaats)&oldid=716436"