Lover of loser (film)

Uit Wikikids
Ga naar: navigatie, zoeken

Lover of Loser is een Nederlandse speelfilm uit 2009 van Dave Schram naar het scenario van Maria Peters met o.a. Gaite Jansen, Martijn Lakemeier en Ruud Feltkamp. De volwassenencast wordt vertolkt door onder andere Thomas Acda en Susan Visser. Het scenario is gebaseerd op het gelijknamige boek van Carry Slee.

Lover of Loser vertelt het verhaal van de vijftienjarige Eva, die problemen heeft met haar stiefvader. Ze is bang dat hij haar wil misbruiken, maar haar moeder gelooft haar niet. Eva's beste vriendin heeft het te druk met haar nieuwe vriendje om de problemen serieus te nemen. Kan Mees, de jongen op wie ze verliefd is, haar helpen of valt ze ten prooi aan een loverboy?

Verhaal

Let op!
Hieronder staat de samenvatting van een verhaal. Soms is het niet leuk als je al weet hoe het verhaal afloopt!

De 15-jarige Eva woont bij haar moeder Katja en stiefvader Willem. Ze ontwerpt als bijverdienste T-shirts, die ze zaterdags in de printshop drukt, waar de 17-jarige Mees werkt. Ze zijn zonder dat van elkaar te weten verliefd op elkaar, maar Mees denkt dat ze Julia heet (in werkelijkheid de naam van haar vriendin), en als Eva hoort dat Mees op Julia verliefd is, is ze teleurgesteld. Verder wil Julia minder met haar omgaan, ze heeft het te druk met haar nieuwe vriend.

Eva vindt dat Willem klef doet, en heeft van zijn eigen dochter Roos gehoord dat hij illegale dingen met haar deed. Eva is bang dat Willem dat ook bij haar zal doen. Die verdenking wordt versterkt als zij stiekem op zijn computer kijkt en ziet dat hij websites van illegale clubs heeft bezocht, en Willem boos wordt en zegt dat er geheimen op de computer staan. Ze sluit zich op met de computer, en verlaat vervolgens het huis via het raam.

Ze wil niet terug naar huis en zwerft wat rond. Bij een muziekoptreden van Mees en zijn vriend Sem toont de jonge man Ricardo interesse voor haar. Hij geeft haar geld voor een hotel; ze mag ook wel met hem mee, maar hij zou het begrijpen als ze dat niet wil. Ze doet het toch maar, en mag in de logeerkamer slapen. De volgende dag koopt hij veel kleren voor haar. Als Eva bij hem thuis is komt de vrouw Maritza aan de deur. Ze beschouwde Ricardo als haar vriend, hoewel hij haar aanzette tot prostitutie, en is boos dat hij nu Eva als nieuwe vriendin heeft. Ricardo laat haar niet binnen en zegt tegen Eva dat de vrouw in de war en verslaafd is, en dat hij om haar te sparen de politie niet belt.

Ricardo gaat met Eva zogenaamd op weg naar Parijs om haar voor te stellen aan een bekende Parijse modeontwerper, maar hij rijdt in werkelijkheid naar een bordeel waar Eva samen met andere meisjes en vrouwen gevangen wordt gehouden en als prostituee moet werken. Mees krijgt van Maritza na aandringen het adres en gaat er met Julia naar toe om Eva te redden. Ze denken dat als hij zich voor zou doen als klant hij geweigerd zou worden omdat hij te jong is, daarom doet hij zich voor als vriend van Ricardo. Als blijkt dat dat niet klopt doet hij of hij komt solliciteren voor muzikant, en mag hij wat laten horen. Tot zijn schrik ziet Willem Eva. Om haar te spreken te krijgen kiest hij haar uit om zogenaamd seks mee te hebben. Omgekeerd schrikt Eva ervan dat Willem hier klant lijkt te zijn, het bevestigt voor haar wat een viezerik hij is. Hij blijkt echter undercover politieagent te zijn. Ricardo vraagt intussen aan Mees wat hij hier komt doen. Mees spreekt zijn afkeuring uit over het bordeel, waarop Ricardo een pistool trekt. Mees schakelt hem echter uit door de gitaar waar hij op aan het spelen was kapot te slaan op Ricardo's hoofd. Willem waarschuwt een stand-by staande arrestatie-eenheid, en de bordeelhouders en Ricardo worden gearresteerd.

Eva en Mees krijgen verkering. Willem's relatie met zowel Eva als Roos is weer goed. Dat hij illegale dingen zou hebben gedaan berustte op een misverstand als gevolg van het geheime karakter van zijn werk.

Achtergrond

Voor de audities van deze film werden ongeveer 9000 inschrijvingen ontvangen, van 8000 meisjes en 1000 jongens. 3000 Deelnemers mochten op 13 december 2008 auditie doen in het Hermann Wesselink College te Amstelveen voor de 3 hoofdrollen en 4 grote bijrollen. Voor de tweede auditieronde die plaatsvonden in januari en februari 2009 werden ongeveer 400 deelnemers uitgekozen. Uiteindelijk werd voor de twee mannelijke hoofdrollen gekozen voor bekend talent, en alleen voor de vrouwelijke hoofdrol voor nieuw talent. Schram en Peters hielden voor de vorige films ook open audities. Jonge acteurs uit de eerste drie verfilmingen zijn intussen aangenomen op toneelopleidingen of hebben rollen in andere Nederlandse films en tv-series gekregen.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Lover_of_loser_(film)&oldid=391819"