Help mee! Maak een account of meld je aan.

Flag of New Zealand.svg In de maand februari vind het Wikiproject:Nieuw-Zeeland plaats! Wil je ook meedoen? Klik dan hier! Flag of New Zealand.svg

Stem nu opnieuw voor: de FINALE! van de Gouden WikiKids Award 2020

Lord Carnarvon

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
De belangrijkste vondst van Carter & Carnarvon was dit massief gouden masker dat Toetanchamon droeg in zijn sarcofaag

Lord Carnarvon, (1866-1923), was een rijke Britse schatgraver, avonturier en paardenracer. In 1922 ontdekte hij samen met zijn vriend, de archeoloog Howard Carter het graf van Toetanchamon in Het dal der Koningen. Het was de eerste keer dat daar een schat van zulke grote waarde werd gevonden, waar nog geen grafrovers bij hadden gekunt om het te plunderen. In 1923 overleed hij op mysterieuze wijze, hij was pas 56 jaar oud. Sommigen zeggen dat Carnarvon en Carter (die stierf pas in 1939) stierven door "de Vloek van de Farao" (binnen tien jaar na de ontdekking van het graf van Toetanchamon waren de meeste schatzoekers overleden). De kleindochter van Lord Carnarvon is een goede vriendin van de Britse koningin Elizabeth.

Zie ook

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Lord_Carnarvon&oldid=650164"