Lipdub

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Een lipdub is een videoclip waarin de mensen die meespelen het nummer playbacken. De video bestaat uit één shot waarin één of meerdere mensen in beeld komen. De camera kan hierbij stilstaan of in een vloeiende beweging door een gebouw gaan.

Een Lipdub is dat je met de hele klas of school een filmpje maakt door het huis of door de school. Je moet eerst uitkiezen waar je het over gaat houden. Je kan kiezen welk lied je wilt. Eerst verdeel je tekst, zodat iedereen kan leren. Hierna ga je knutselen. Je gaat dingen knutselen die de tekst van het lied uitbeelden. Je moet goed weten wat je zingt en je moet ook goed weten waar je naar toe moet lopen. Ook moet je oppassen dat je niet tegen iemand aan botst. Je moet er ook voor zorgen dat er iemand is die het gaat filmen.

Wat moet je allemaal doen voor een videoclip?

 1. Je moet eerst een liedje uitkiezen
 2. Je moet de rollen verdelen
 3. Tekst uitprinten
 4. Leuke spullen meenemen
 5. Je moet ook het liedje kennen want anders ga je iets heel anders doen dan hoe het moet
 6. Je moet ook met kinderen kunnen omgaan
 7. Wees het met elkaar eens
 8. Je moet ook zelf weten wanneer jij voor de camera moet komen
 9. Maak iets wat niemand nog heeft
 10. Je moet kunnen samen werken
 11. Luister naar elkaar
 12. Als je iets heb gekozen maak er dan niet iets anders van
 13. Wees het met elkaar eens ga niet lopen lanterfanten doe gewoon je ding

Onze klas heeft ook een Lipdub gemaakt, wij hebben gekozen voor het liedje "Buiten spelen" van "Kinderen voor Kinderen". We hebben allemaal dingetjes geknutseld, zoals: een bord met buiten spelen, of smilies. Groep 7 had Cito, daarom hebben wij een groot deel van onze Lipdub op het schoolplein opgenomen.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Lipdub&oldid=819047"