Lindt

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
De bekende chocolade konijnen

Lindt is een chocolademerk uit Zwitserland. Het bedrijf is vooral bekend vanwege de chocolade konijn in goudkleurig papier met rode strik en chocoladerepen met "ongewone" combinaties (zoals chocola met mandarijn). Ook met de kerst maakt het bedrijf kerstmannen, rendieren en sneeuwmannen in hetzelfde goudkleurige papier. Toch is het konijn het bekendste en is al sinds 1952 met valentijnsdag in de winkels te vinden.

Lindt werd in 1845 opgericht door een vader en zijn zoon die een klein winkeltje hadden in Zürich. Na twee jaar opende ze ook een chocoladefabriek. Echter ging het in 1899 niet zo goed met het bedrijfje, dus werd het door Rodolphe Lindt gekocht. Al snel opende Lindt meer fabrieken en ook speciale winkels. Lindt heeft 6 fabrieken wereldwijd. Met de winkels gaat het de laatste jaren minder goed. Zo moesten in de VS 50 van de 80 winkels sluiten, vanwege de verminderde vraag.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Lindt&oldid=472764"