Lichamelijke beperking

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Esculaap.svg
Gezondheidsklachten?

Ga naar een dokter of huisarts! Volg geen adviezen over gezondheidsklachten van het internet op.

Lichamelijk beperking

Het woord lichamelijke beperking is verzamelnaam voor allerlei problemen. Deze problemen kunnen te maken hebben met het bewegen, de zintuigen, spraak en het bewustzijn. Een lichamelijke beperking kan aangeboren zijn, maar je kunt het ook op latere leeftijd krijgen. Als de beperking aangeboren is, heb je er al sinds je geboorte last van. Op latere leeftijd kun je dit krijgen door bijvoorbeeld een verkeersongeluk. Een lichamelijke beperking is meestal zichtbaar, maar dit is niet altijd het geval. Een voorbeeld is iemand die een been mist en dus in een rolstoel zit.

Een lichamelijke beperking kan ook samenhangen met een bepaalde ziekte, zoals de ziekte van Parkinson. Dit hoeft niet altijd het geval te zijn, aangezien anderen lichamelijk beperkten volledig gezond zijn. Het woord "lichamelijke beperking" is dus een heel breed begrip. Het wordt eigenlijk gebruikt voor alle problemen die iemand beperken in zijn of haar bewegingsvrijheid.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Lichamelijke_beperking&oldid=730000"