Kousenband

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Kousenband

Kousenband is een groente en lijkt op een lange sperzieboon. Kousenband is een peul, oftewel de vrucht van de plant. Net zoals een appel een vrucht van een appelboom is.

In de peul zitten zaden, die weer uit kunnen groeien tot nieuwe 'kousenbandplanten'. Kousenband groeit in landen met een warm (tropisch) klimaat, zoals Zuid-Amerika en Azië. waarschijnlijk komt de kousenband eigenlijk uit Afrika. De plant heeft warm weer nodig, zodat hij lang door kan groeien. Anders zouden de peulen maar kort blijven.

Kousenband kan in Nederland niet buiten groeien, omdat het daar te koud voor is. Daarom wordt kousenband in Nederland in kassen gekweekt, bij de juiste temperatuur. Kousenband wordt bijvoorbeeld gegeten bij Surinaamse gerechten, zoals roti. Dit zijn soort pittige pannenkoeken, waar je onder andere aardappel, kip, kousenband en ei bij kunt eten. Je eet dit gerecht met je handen: de roti is je 'bestek'.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Kousenband&oldid=523961"