Help mee! Maak een account en maak WikiKids beter!

Koning van Katoren

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Koning van Katoren is een boek geschreven door Jan Terlouw.

Samenvattig

Let op!
Hieronder staat de samenvatting van een verhaal.
Soms is het niet leuk als je al weet hoe het verhaal afloopt!


Stach is 17 jaar en woont in Katoren. 17 jaar geleden is de koning van Katoren op 80 jarige leeftijd gestorven. Nu wordt het land bestuur door 7 ministers. De ministers beloven het volk een nieuwe koning, maar het is nu al 17 jaar later en er is nog niets van gekomen. Daar wil Stach iets aan doen. Op een dag gaat naar het ministerie en vraagt: "Hoe kan ik koning worden?". De zes ministers zijn verdeelt. Twee willen de doodstraf uitvoeren, twee willen hem verbannen en twee willen hem zeven onmogelijke, opdrachten geven. Oom Gervaas moet een dobbelsteen gooien. Hij valt op een cijfer. Stach moet 7 opdrachten uitvoeren.

De vogels van decibel

De vogels in Decibel maken een herrie en meerdere mensen hebben al geprobeerd om de vogels te stoppen. Maar dat is niet gelukt. Tegenwoordig moeten mensen oorkleppen dragen om niet doof te worden. Niemand dacht dat het Stach zou lukken maar hij was slim. Hij leende een apparaat met veel luidsprekers. Het apparaat maakt een hoog piepend geluid. De vogels willen het hoogste woord hebben. Het apparaat werd steeds harder gezet totdat de stembanden van de vogels scheurden.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Koning_van_Katoren&oldid=620086"