James Bond

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

James Bond is een fictieve Britse undercoveragent. Hij werd in 1953 bedacht door de schrijver Ian Fleming, die een hele serie over hem maakte. James Bonds eerste avontuur heette Casino Royale. Het personage van James Bond is gebaseerd op Sidney George Reilly. Fleming heeft de naam James Bond van een boekje waarvan de auteur James Bond heette. Intussen is 007 zo'n beetje de bekendste geheim agent uit de geschiedenis, met een reputatie de man te zijn die steeds op het nippertje de wereld redt.

Hij is maar één keer getrouwd geweest, maar zijn vrouw is vermoord door een van zijn vijanden, Blofeld. Toch heeft Bond heel veel vriendinnen gehad.

Uiterlijk

Bond is in 1921 geboren. Hij is net gekleed in op maat gesneden maatpakken. Hij heeft meestal een Walther PPK of een Walther P99 bij zich. Hij gaat naar de marine en vervolgens naar MI6, de Britse geheime dienst. De admiraal bij wie hij vroeger werkte wordt zijn baas: De brompot M. Hij rijdt rond in onder meer een Bentley, Ford Mustang of BMW, maar de auto die het meest met James Bond in verband wordt gebracht, is de Aston Martin DB5. Bond drinkt vaak een Wodka-Martini Shaken Not Stirred.

Zijn codenummer is 007. Dat betekent dat je mensen mag vermoorden.

Films

Games

Later worden er ook games over 007 gemaakt. GoldenEye 007 is zelfs een van de beste uit zijn tijd. Op verschillende consoles komen 007 spellen uit, waaronder de Playstation, Xbox en de DS. Een ander bekend spel is het spel Everything or Nothing, met Pierce Brosnan in de hoofdrol.

Muziek

James Bond heeft bekende muziek, titelsongs en achtergrondmuziek.

Titelsongs

Elke 007-film moet wel een bekende zanger/zangeres hebben. Of het nu Madonna, Shirley Bassey, Tina Turner of Tom Jones is, allemaal hebben ze wel een song gezongen voor Bond. De bekendste songs zijn Goldfinger, Diamonds Are Forever, Live And Let Die en GoldenEye. De aller-nieuwste song is natuurlijk On The Wall van Sam Smith. De bekendste tune is natuurlijk het James Bond Theme. Toen Monty Norman, de componist van de tune, het had gemaakt waren de producenten niet tevreden. Toen kwam John Barry voor stand-in en door Norman en Barry is de tune zo gemaakt.

Achtergrondmuziek

Ook de achtergrondmuziek is erg populair. In heel veel spionnenfilms wordt deze samenstelling van tonen weergegeven. De muziek (ook wel de James Bond Theme genoemd) is gemaakt door Monty Norman en John Barry.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=James_Bond&oldid=529145"