Jack the Ripper

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Onderzoek naar de moorden van Jack the Ripper, Londen 1888

Jack the Ripper was een beroemde Britse seriemoordenaar.

Hij had 5 vrouwelijke slachtoffers in het jaar 1888. Jack de Ripper is nooit gepakt door de politie. Er zijn heel veel verschillende theorieën wie het zou kunnen zijn. Bijvoorbeeld de Britse kroonprins. Ook wordt vermeld dat Jack The Ripper ook wel eens Lewis Caroll kon zijn, de schrijver van de befaamde Alice In Wonderland-trilogie. Er waren heel veel verdachten. En "Jack" bleef de politie maar uitdagen. Daarom wilde de politie hem erg graag oppakken. Maar hij stierf, of verhuisde, of werd ziek? We weten niet eens of het wel "Jack" was (sommigenen hebben het over "Jill the Ripper", een vrouw).

Brieven

Jack the Ripper stuurde ook allemaal brieven. Die stuurde hij naar de politie. Ze hadden toen nog geen DNA-tests en vingerafdrukken, dus konden ze niet identificeren wie het had geschreven. Er zijn 3 brieven bekend, waarvan van eentje de tekst bekend is, namelijk de From Hell (Uit de Hel) brief. Die werd verstuurd in een doos waar een nier bij zat.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Jack_the_Ripper&oldid=559554"