Help mee! Maak een account of meld je aan.
In februari staat WikiKids in het teken van Turkije! Doe jij ook mee?
Stem nu op: Kolmarden Zoo

Import

Uit Wikikids
Ga naar: navigatie, zoeken
Een vrachtschip met daarop containers
Stap6.gifDit artikel is (gedeeltelijk) geschreven door Pabo-studenten van Hogeschool Utrecht en blijft in ieder geval staan tot de beoordeling is gegeven in februari 2019.Nuvola apps kwrite.png

Import is het kopen van goederen uit het buitenland. Import is hetzelfde als invoer. Voorbeeld: Nederland importeert auto's uit Duitsland. Wij kopen dus auto's uit Duitsland. Het invoeren van goederen gebeurt vaak omdat de producten in een land niet aanwezig zijn óf de producten zijn goedkoper om te maken in een ander land. Veel producten om je heen zijn geïmporteerd; je kleren, je mobiel en je fruit.

Sinaasappels groeien bijvoorbeeld niet in Nederland, omdat het te koud is in Nederland. Daardoor importeert Nederland sinaasappels uit bijvoorbeeld Spanje of Zuid-Afrika. Speelgoed wordt vaak geïmporteerd uit China. In China kunnen ze voor een lage prijs speelgoed maken. Daardoor kopen Nederlandse winkels speelgoed uit China, zodat de prijs zo laag mogelijk blijft. Graan is het meest geïmporteerde product in Nederland (Van der Knijff, Bolhuis, Galen & Beukers, 2011).

Een vrachtwagen

Vervoer

Natuurlijk moeten de goederen ook vervoerd worden. Dit kan op verschillende manieren. Goederen kunnen bijvoorbeeld vervoerd worden met een vrachtschip, een vrachtwagen, vliegtuig of met de trein. Welk vervoermiddel gebruikt wordt, ligt aan waar de goederen vandaan komen. Op een vrachtschip worden veel containers vervoerd. In een container kunnen veel spullen. Zo kunnen veel goederen tegelijk vervoerd worden.


Bronnen

Van Der Knijff, A., Bolhuis, J., Van Galen, M., & Beukers, R. (2011). Verduurzaming voedselproductie; Inzicht in productie, import, export en consumptie. Geraadpleegd van http://library.wur.nl/WebQuery/wurpubs/fulltext/178007

Zie ook

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Import&oldid=530484"