Help mee! Maak een account of meld je aan.
Van 17 mei t/m 17 juni staat WikiKids in het teken van het wikiproject:Zeeën en Oceanen. Wil je ook meedoen? Klik dan hier!

High tea

Uit Wikikids
(Doorverwezen vanaf High Tea)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Farm-Fresh bullet go.png Of bedoel je de afternoon tea? Die in Nederland en Vlaanderen vaak high tea wordt genoemd.

De High tea, of meat tea, is een maaltijd in Engeland, Schotland en Ierland. Deze is om zes uur en is gedoeld voor arbeiders. De High tea heet zo omdat het aan een hoge tafel (high table) wordt gegeten.

Het High tea wordt iets heel anders bedoeld dan dat veel Vlamingen en Nederlanders denken. Als een Nederlander of Vlaming een High tea in eigen land doet, dan doet hij/zij mee aan de afternoon tea. De afternoon tea is om 4 uur en dus eerder op de dag. Eigenlijk is dit dus een misvatting! In andere landen komt deze misvatting ook voor, onder andere in Duitsland.

Op de Britse Eilanden (Verenigd Koninkrijk en Ierland) wordt tijdens de High tea vaak witte bonen in tomatensaus op brood, worstjes, kaasjes, eieren en chips (een soort friet) gegeten. Vaak wordt dit kortweg tea genoemd, aangezien tijdens het eten van deze gerechten vaak thee wordt gedronken. De High tea is dus eigenlijk een soort avondmaal.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=High_tea&oldid=474460"