Help mee! Maak een account of meld je aan.
Je hebt nog tot 29 maart om je inzending voor de SuperSchrijfwedstrijd af te maken!

Herstructurering

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Herstructurering is het grootschalig opknappen en verbouwen van wijken of stadsdelen. Dit gebeurd in wijken of stadsdelen die verouderd zijn of veel achterstallig onderhoud hebben. Het idee is om de wijk aan te passen naar de huidige eisen op het gebied van werken, wonen, mobiliteit en vrije tijd. Voorbeelden zijn het afbreken van oude huizen en vervangen door nieuwe huizen, die bijvoorbeeld beter geïsoleerd of ruimer zijn. Ook kunnen grote obstakels, zoals een oude verlaten fabriek of bedrijfspand afgebroken worden en bijvoorbeeld vervangen worden door een park of sportvelden.

Bij herstructurering wordt ook vaak gentrificatie toegepast. De oude bewonerssamenstelling veranderd hierdoor ingrijpend. Waar er voorheen vooral mensen met een laag inkomen woonden in de wijk, wonen er nu ook mensen met een hoog inkomen. Het idee is om zo de wijk aantrekkelijker te maken. Het nadeel is dat de oude bewoners (op den duur) gedwongen worden om te verhuizen.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Herstructurering&oldid=602587"