Graf van Ramses III

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Graf van Ramses III (DK11)

Weihrauchopfer RamsesIII aus KV11.jpg

Grafnummer DK11
Ontdekt Sinds de Oudheid
Ontdekker ?
Farao Ramses III
KarnakTemple@LuxorEgypt 2007feb9-05 byDanielCsorfoly.JPG

Tombe DK11 is het graf van oude Egyptische farao Ramses III. Gelegen in het dal van de Vallei der Koningen , graf werd de oorspronkelijk gestart door Setnakhte , maar verlaten toen het brak in de eerdere graf van Amenmesse ( KV10 ). Setnakhte werd begraven in KV14 . De tombe KV11 werd hervat en uitgebreid en op een andere was voor Ramses III. Het graf is open sinds de oudheid, en is die bekend staan als Bruce's Tomb (vernoemd naar James Bruce die meededen aan de tombe in 1768) en De Harper's Tomb (als gevolg van schilderijen van twee blinde Harpers in het graf).

Decoratie

De 188-meter lange graf is prachtig ingericht. De tweede gang is versierd met de Litanie van Ra . Aan het eind van deze gang de as van het graf verschuivingen. Dit derde Corridor is versierd met de Boek der Poorten en het Boek van Amduat , en leidt over een ritueel as, en vervolgens in een vier-zuilenhal. Deze hal is opnieuw ingericht met de Boek der Poorten . Een vierde corridor (versierd met scènes van de opening van de mond ceremonie en leidt tot een vestibule , met scènes van de Boek van de Doden , en vervolgens in de grafkamer goede. De grafkamer is een acht-zuilenhal waar stond de rode kwartsiet sarcofaag (die nu in het Louvre ). Deze kamer is versierd met Boek der Poorten , goddelijke scènes en de Boek van de Aarde . Beyond is dit een nieuwe reeks van bijlagen, versierd met de Boek der Poorten .

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Graf_van_Ramses_III&oldid=858094"