Geofictie

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Geofictie is een hobby waarbij men dingen zoals steden, landen en planeten ontwerpt.

Sommigen doen dat omdat ze ontevreden zijn met de bestaande wereld en creëren een droomwereld, of op zijn minst een samenleving die ze graag zouden willen hebben. Anderen zijn eerder gefascineerd door de bestaande wereld en verwerken interesses voor bijvoorbeeld kaarten, taal, muziek, autowegen of spoorwegen in hun eigen landen. In geofictie kunnen alle mogelijke interesses samenkomen, en geofictie wordt daarom wel een 'meta-hobby' genoemd. Geofictici, beoefenaars van geofictie, ontwerpen dienstregelingen, maken talen, tekenen kaarten, schrijven grondwetten en beschrijven de ontwikkelingen in hun land.

Het Genootschap voor Geofictie

In Nederland bestaat een vereniging voor mensen die zich bezighouden met geofictie. Onder de naam "Genootschap voor Geofictie" houdt de vereniging zich onder andere bezig met het onder de aandacht brengen van de hobby en het samenbrengen van geofictici (personen die geofictie doen). De vereniging is in oktober 1984 opgericht en heeft momenteel circa 50 leden.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Geofictie&oldid=557439"