Gamze Tazim

Uit Wikikids
Ga naar: navigatie, zoeken

Gamze Tazim (Den Haag, 28 januari 1989) is een Nederlandse actrice van Turkse afkomst. Haar eerste televisierol speelde ze als Noa in Het Huis Anubis, een televisieserie op Nickelodeon.

Gamze groeide op in Den Haag in de Schilderswijk, samen met haar ouders, broer en zus. Ze is geboren en getogen in Den Haag maar haar ouders komen oorspronkelijk uit Turkije. Gamze is op haar 10e begonnen met dansen, ze zat op de FaFa show/dansacademie en heeft het dansen uiteindelijk opgegeven om zich te richten op het acteren.

Ze heeft sinds haar 12e in verschillende theaterproducties gespeeld. Zo heeft ze op de Jeugdtheaterschool Rabarber gezeten en speelde daar ook de titelrol in Carmen. Gamze woont anno 2007 in Antwerpen voor de opnames van Het Huis Anubis. Ze heeft ook in de volgende clips van Racoon gespeeld: "Laugh about it" en "Love you more". Momenteel speelt ze Noa van Rijn in Het Huis Anubis. Haar laatste project is een bijrol in "Den Helder", een one night stand film geregisseerd door Jorien van Nes. Den Helder heeft overigens een gouden kalf gewonnen voor Beste Televisiedrama.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Gamze_Tazim&oldid=358465"