Federatietoren

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
de Federatietoren in juli 2016

De Federatietoren is een wolkenkrabber in de Russische hoofdstad Moskou. De twee Duitse architecten: Sergei Tchoban en Peter Paul Schweger hebben het gebouw gemaakt. De bouw begon in 2004 en zou normaal in 2015 moeten geopend zijn maar dit ging niet door.

Torens

De federatietoren heeft twee torens; Vostok, die ligt in het oosten en is 374 meter hoog en bestaat uit 95 verdiepingen en de tweede toren is Zapad in het westen. Die werd al eerder geopend namelijk in 2008, en die heeft een hoogte van 242 meter en bestaat uit 63 verdiepingen. Ze hebben de wolkenkrabber gemaakt omdat ze van plan waren om het hoogste gebouw van Europa te worden. Maar dit zijn ze nu al met 374 meter.

Kosten en gemaakt

De twee Duitse architecten Sergei Tchoban en Peter Paul Schweger zijn de architecten van het gebouw. De wolkenkrabber is gemaakt door het bedrijf Potok. De bouwkosten voor de wolkenkrabber zijn 390 miljoen euro. De Russische bank VTB bezit 30 verdiepingen van de wolkenkrabber. De bank financiert 50 procent voor het gebouw. Ook neemt het Grand Hyatt Moskou een groot deel van het gebouw in. De rest zijn gewoon restaurants, zwembaden en fitnessclubs enzovoort.

Opening

Normaal moest het eerder open in 2015 maar dit ging niet door dus wordt het geopend in juli 2017.

Tijdlijn galerie

Dit is een tijdlijn van de constructie van jaar naar jaar.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Federatietoren&oldid=687656"