Félix van Luxemburg

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Prins Félix Léopold Marie Guillaume van Luxemburg (Luxemburg, 3 juni 1984) is de tweede zoon van Groothertog Henri en Groothertogin Maria Teresa van Luxemburg.

Hij is naast Prins van Luxemburg ook Prins van Nassau en Prins van Bourbon-Parma. Zijn peetouders zijn Jean van Luxemburg en Catalina Mestre. Hij heeft een oudere broer Guillaume, 2 jongere broers Louis en Sébastien, en een jongere zus Alexandra. Félix heeft op de internationale school in Luxemburg en de Soleil kostschool in Villars-sur-Ollon, Zwitserland gezeten. Hij studeerde in New York en wil architect worden.

Op 13 december 2012 werd bekendgemaakt dat Félix zich had verloofd met Claire Lademacher. Claire heeft zelf een broer die ook Félix heet. Hun huwelijk vond plaats in september 2013; op de 17e was hun burgerlijk huwelijk en op de 21e volgde hun kerkelijk huwelijk.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Félix_van_Luxemburg&oldid=558584"